Rijangst - Het bestaat in vele vormen en verschillende mate

Het bestaat in vele vormen en verschillende mate. Angst voor het rijden over de autosnelweg komt veelvuldig voor. Dit kan te maken hebben met de hogere snelheden die daar gereden worden, waardoor er meer van de weggebruikers wordt gevraagd. De handelingssnelheid en de mate van “anticiperen” moet dan omhoog. Maar ook de drukte door een hoge verkeersintensiteit kan een angstfactor zijn.

Verder kunnen tunnels, bruggen, rotondes, langs water rijden, omleidingen en wegwerkzaamheden angstsymptomen oproepen bij mensen. De verschillende soorten verkeer, zoals extreme drukte of veel vrachtverkeer kunnen ook bedreigend over komen. En wat te denken van de verschillende weersomstandigheden als regen, hagel, sneeuw en harde wind. Om nog maar te zwijgen van een combinatie van deze situaties.

De angst hiervoor kan variëren van het “niet leuk” vinden tot “totale paniek”. Een lichte vorm van je “niet prettig voelen” is nog te doorstaan. Maar als je last krijgt van zweten, zwaar ademen, hartkloppingen, overmatige spierspanning, duizelig worden, trillen of een tintelend gevoel in de ledematen hebben dan wordt het lastig om dit te negeren.

Als u in dit stukje dingen herkent, laat ons u dan helpen. Met begrip, geduld en de juiste oefeningen hebben wij al veel mensen weer op weg geholpen.

 

« vorige pagina