Rijangst en schuldgevoel

Uw omgeving wil u graag helpen met uw rijangst. Zinnen als: “zal ik eens met je meerijden?”; “jij rijdt toch goed?” en “wat is nou je probleem?” zijn vaak goed bedoeld, maar helpen niet echt. Voor mensen die een bepaalde angst niet kennen is het vaak lastig te begrijpen dat een ander die angst wel kent.

Maar degene met de angst zit er wel mee. Hierdoor ontstaat vaak een gevoel van schuld. “Waarom overkomt mij dit?”; “Waarom durf ik het niet en een ander wel?”; “Stel ik mij soms aan?”. Vervolgens worden er door de persoon met angst soms beloften gedaan die hij of zij niet kan waarmaken. “Morgen ga ik weer rijden over die autosnelweg of door die tunnel!”. Maar als het dan “morgen” is bestaat de angst nog steeds en wordt er niet gereden.

Vervolgens moet dit worden “bekend” aan degene waaraan de belofte is gedaan. En hup, daar is dat schuldgevoel weer. Weer een afspraak geschonden! VESEC B.V. heeft gespecialiseerde instructeurs die de angst wel begrijpen. Met een invoelend vermogen begeleiden wij u graag. U doet aan ons geen beloften. Wij gaan moeilijke en angstige situaties samen proberen. Lukt het niet? Volgende keer beter! Lukt het wel? Helemaal goed!

Herkent u zich in bovenstaand verhaal? Bel of mail ons dan. Velen zijn u al voor gegaan!

 

« vorige pagina