Hoe werkt rijangstbegeleiding bij VESEC?

Uitgangspunt, bij het begeleiden van de rijangst, is cognitieve gedragstherapie (CGT):

   •  uw angst komt voort uit de gedachten die u heeft in een bepaalde situatie waarbij uzelf (vaak onbewust) een bepaald gevoel en gedrag heeft ontwikkeld.


Doelstelling, bij de begeleiding van rijangst:

   •  aanleren technieken om te checken of uw gedachte klopt en nieuwe gedachten te ontwikkelen die beter bij de situatie passen;

 • 

onder controle brengen van uw ademhaling;

• 

terugdringen van onnodig aanwezige spierspanning;

• 

vasthouden van positieve gevoelens.


Werkwijze van de Rijangst Coach

Praktische toepassing

 

Hoe doen we dat in de praktijk? We kijken eerst wat uw basis rijvaardigheden zijn en of daar mogelijk een oorzaak zit van de rijangst. Dan gaan we, stap voor stap, van makkelijkere naar moeilijkere verkeerssituaties toe om te zien waar uw uitdagingen liggen. Totdat we aanbeland zijn bij de situatie die u echt rijangst inboezemt. Wij begeleiden u daarbij met uw gedachten, uw lichamelijke spanning en uw ademhaling. We begeleiden mensen met rijangst vanuit Barendrecht.

Maar ik wil niet dat iemand weet dat ik rijangst heb!

Wij rijden in een neutrale, niet als lesauto herkenbare, auto. Desgewenst kunt u bij ons als passagier instappen, waarna we een paar straten verderop van zitplaats wisselen. Uw omgeving hoeft dus van niets te weten.

In de neutrale lesauto zit wel dubbele bediening, dus vanaf de passagiersplaats kunnen wij de besturing zo van u overnemen.

U bent trouwens niet de enige met rijangst! 1 op de 7 mensen met een rijbewijs heeft er, in meer of mindere mate, last van. (Lees ook: het verhaal van Mienke.)

Wij werken samen met psychologen en andere (EMDR)therapeuten en zijn geschoold en aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van RijangstCoaches; zodoende kunnen wij u nog beter helpen. Eventueel in samenwerking met die hulpverleners.

 

Beroepscode.

Omdat wij aangesloten zijn bij de Nederlandse Beroepsvereniging van RijangstCoaches hebben wij de beroepscode aanvaard en ondertekend. Wij handelen naar eer en geweten volgens deze beroepscode. In deze beroepscode is een klachtenregeling opgenomen. Voor u dus een zekerheid dat er integer met uw situatie en uw gegevens wordt omgegaan!
image/jpeg