Annemiek vertelt haar verhaal

 Annemiek, 33 jaar



Onderweg naar huis met een traan over mijn wang. Maar deze keer omdat ik trots op mezelf en opgelucht ben, want het is me gelukt om in mijn eentje zonder noemenswaardige stressmomenten een rondje Rotterdam-Eindhoven te rijden! Wie had dat gedacht? Ik tot voor kort zeker niet..

Mijn snelwegangst heeft een lange aanloop gehad en pogingen om het te negeren hebben niet gewerkt. Uiteindelijk ben ik zelfs helemaal gestopt met snelweg rijden en zocht ik altijd de "binnendoor" route op. Of ik nam het OV, want qua reistijd maakte dat vaak niet veel meer uit. Toen er een andere baan in het zicht kwam - waarvoor ik veel moet reizen - wist ik dat ik aan de bak moest en heb ik Rob benaderd.

Rob heeft me geleerd wat paniek in de auto eigenlijk is en dat er manieren zijn om te voorkomen dat je überhaupt in paniek raakt. Dit heeft mij zo'n inzicht gegeven dat ik langzaamaan het vertrouwen weer vond om zelf weer te gaan rijden. Het proces heeft enige maanden geduurd, maar inmiddels gaat het zoveel beter dat ik met gerust hart in de auto stap. En er stiekem ook nog plezier aan beleef. Autorijden hoort er weer helemaal bij.

Rob, bedankt!